Driebanden 2018-2019 

13 september 2018

Kampioen driebanden B-team start in Dokkum met nederlaag: 20-12

 

Het driebanden kampioen B-team van BC DC Drachten moest voor de FFBC competitie in Dokkum lijdzaam toezien dat Dokkum-B de kampioensillusies van de Drachtsters drastisch verstoorde. Niet één van de Drachtsters haalde zijn normale vorm. En omdat, op een enkele uitzondering na, er maar weinig partijen van enig niveau waren is de conclusie gerechtvaardigd dat het om de groene lakens een armzalige vertoning was. Dankzij de gastvrijheid en de sportieve Dokkumers werd het voor beide partijen toch nog een leuke dag.

 

De anders zo constant spelende Willem Tjeerdsma kon ook al geen potten breken. Hij won één partij, maar moest in de overige drie zijn meerdere erkennen in zijn tegenstanders. Met captain Eppie Betten was het van hetzelfde laken een pak. Eén keer winst. Invaller Henk de Groot bleef steken op twee winstpartijen. Hij had de pech dat hij in zijn laatste partij de nastoot en daarmee de derde partijwinst miste. Good old Romke Overzet genoot volop van de dag. Niet het biljarten vormde voor hem het hoogtepunt, maar de voortreffelijke maaltijd in Dongerahiem! Hij raakte er niet over uitgepraat. Tussendoor won hij nog wel twee partijen, waarvan één in 14 beurten.

 

Het team bleef positief bleek op de terugreis naar Drachten. De overtuiging is dat nog niets is verloren en dat ze een hartig woordje willen meespreken in de strijd om het kampioenschap. 


Het driebanden A-team wint thuis van Dokkum A: 20-12

                                                                                        

Het biljartseizoen is weer begonnen en zo ook de FFBC-competitie. Voor de driebanden competitie ontving het A-team Dokkum- A. Nadat captain Okke de gasten en het eigen team, onder het genot van een kop koffie met een stukje cake, welkom had geheten werd de strijd op de groene lakens met elkaar aangebonden. Het was aanvankelijk schrikken, want onze ster, Henk de Vries, ging in de eerste partij ten onder met 1 – 9 in 12 beurten. Vervolgens verloor hij nog een partij. Maar natuurlijk herstelde Henk zich door zijn overige twee partijen winnen. Zijn dag moyenne 0.344.

Frans Paludanus begon ‘s morgens ook al aarzelend. Ook hij verloor twee partijen. De vermoedelijke oorzaak is dat hij al om 8 uur voor de deur van @Holdert stond te wachten. Maar het moet gezegd, ook hij  hervond zich in de middag door twee partijen met de prachtige moyennes van 0.429 en 0.545  te winnen. Okke Booij won weliswaar drie van de vier partijen, maar oh wat ging het stroef. Dat bewees zijn dag moyenne van 0.298.

Jan Hovenga begon ook aarzelend maar sloot overtuigend af met drie winstpartijen. Op zijn mooie dag moyenne van 0.414 mag hij best trots op zijn.

Samengevat, het begon ‘s morgens weinig overtuigend met een achterstand van 6 – 10. Na de lunch herstelde Drachten-A zich prima, met als resultaat een klinkende overwinning van 20 – 12 op de Dokkumers. Okkie is weer trots op het A-team.

DriebandenA-DokkumA13september2018.jpg