Driebanden 2018-2019 

18 oktober 2018

BCDC Drachten B -BCDC Drachten A eindigt in remise: 16 – 16

De snelste partij werd gespeeld door Jan Hovenga (8 beurten, moyenne 1,5) tegen Peter Hoekstra. Op zijn beurt werd Jan Hovenga in een snelle partij van het biljartlaken gespeeld door Gerard Beerling (11 caramboles in 10 beurten). Okke Booij had vandaag moeite met scoren, mogelijk veroorzaakt door het vernieuwde wedstrijdformulier, dat de tussenstanden niet juist weergaf. Toen het probleem met het wedstrijdformulier eindelijk was opgelost, kon hij helaas toch zijn concentratie niet meer terugvinden.

Jitze Wijbenga wist voor het A-team al zijn wedstrijden winnend af te sluiten.

In de Holdert eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een voor beide partijen bevredigende remise.

 

Het wedstrijdformulier:

DriebandenDtrachtenB-DrachtenA18oktober2018.jpg


 

28 september 2018

De driebanden wedstrijden van donderdag 27 september:

BC DC Drachten-A - Burgum-A eindigt in remise: 16 – 16

De driebandenwedstrijd tussen Drachten-A en Burgum-A voor de FFBC competitie startte met ontketende Burgumers. Door die overrompeling, moesten wij ons achter de oren krabben en vroeg het team zich af of ze wel wakker waren. Alleen Ron Mulder hield het hoofd koel door zijn eerste partij te winnen. Bovendien won Ron nog een partij met een moyenne van 1.059! De overige teamgenoten, Henk de Vries Frans Paludanus en Okke Booij, vochten meer tegen zichzelf. Toch kwam er een kentering, er kwam langzaam weer wat schot in.  Henk en Okke wonnen hun tweede partij. Helaas kon Frans zijn draai niet vinden. De morgen sessie werd dan ook afgesloten met een achterstand van 12 tegen 8.

Na de lunch ging het beter. De Burgumers hadden geluncht in de Lachende Koe. Dat was merkbaar bij enkele spelers. Een hoogtepunt was dat Ron grootmeester Klaas Dijkman van zijn vierde winstpartij wist af te houden. Frans liet na zijn drie verliespartijen partijen zien dat hij toch nog wel goed kan biljarten. Zijn vierde partij wist hij op grandioze wijze te winnen in 14 beurten met een moyenne van 1.286! Henk en Okke wonnen elk nog nog één partij waardoor de wedstrijd eindigde in een door Drachten zwaar bevochten remise: 16 -16.

DriebandenDrachtenA-BurgumA27september2018.jpg


Drachten-B wint van Burgum-B: 14 – 18

 

Voor de FFBC driebanden competitie nam het Drachtster B-team het in Burgum op tegen het B-team en kon met een 14 – 18  zege de thuisreis aanvaarden. Na het traditionele kop koffie met cake begon een boeiende en spannende strijd. Captain Eppie Betten had tegen Pieter Rozenga een goede start maar een minder goed vervolg. Wel bleef hij aan de goede kant van de score: 5-9. Invaller Kees Kooijman won afgetekend van Ariën Weima: 3-7. Helaas was Willem Tjeerdsma deze dag niet op stoot. Hij moest zich in de eerste partij met 8-7 gewonnen geven tegen Rikkert v.d. Veen. Good old Romke Overzet had tegen Arie Postma een prima start, zakte wat weg maar won wel: 5-6. De partij van Willem Tjeerdsma tegen Pieter Rozenga kende een onverwacht einde. Willem had een royale voorsprong toen Pieter in de 19e beurt aan alle illusies met een serie van vier caramboles een einde maakte: 8-8. 

Romke Overzet begon voortvarend in zijn partij tegen Ariën Weima, gaf daaraan een goed vervolg en won overtuigend: 2-8. Rikkert v.d. Veen en Eppie Betten speelden een pracht partij. Rikkert nam een voorsprong en dacht de buit binnen te hebben. Daar dacht Eppie anders over. Hij legde zijn tegenstander met 3-10 over de knie.

Na de voortreffelijke lunch was de schwung voor de Drachtster er wat uit. En als het dan niet gaat op techniek dan is er nog een remedie: strijd leveren. Nou dat deden de Drachtsters. Door twee zeges van Romke Overzet en Kees Kooijman kon uiteindelijk de 14 – 18 overwinning veilig worden gesteld. Een prachtig resultaat.

Goed gedaan jongens.

DriebandenBUrgumBA-DrachtenB27september2018.jpg13 september 2018

Kampioen driebanden B-team start in Dokkum met nederlaag: 20-12

 

Het driebanden kampioen B-team van BC DC Drachten moest voor de FFBC competitie in Dokkum lijdzaam toezien dat Dokkum-B de kampioensillusies van de Drachtsters drastisch verstoorde. Niet één van de Drachtsters haalde zijn normale vorm. En omdat, op een enkele uitzondering na, er maar weinig partijen van enig niveau waren is de conclusie gerechtvaardigd dat het om de groene lakens een armzalige vertoning was. Dankzij de gastvrijheid en de sportieve Dokkumers werd het voor beide partijen toch nog een leuke dag.

 

De anders zo constant spelende Willem Tjeerdsma kon ook al geen potten breken. Hij won één partij, maar moest in de overige drie zijn meerdere erkennen in zijn tegenstanders. Met captain Eppie Betten was het van hetzelfde laken een pak. Eén keer winst. Invaller Henk de Groot bleef steken op twee winstpartijen. Hij had de pech dat hij in zijn laatste partij de nastoot en daarmee de derde partijwinst miste. Good old Romke Overzet genoot volop van de dag. Niet het biljarten vormde voor hem het hoogtepunt, maar de voortreffelijke maaltijd in Dongerahiem! Hij raakte er niet over uitgepraat. Tussendoor won hij nog wel twee partijen, waarvan één in 14 beurten.

 

Het team bleef positief bleek op de terugreis naar Drachten. De overtuiging is dat nog niets is verloren en dat ze een hartig woordje willen meespreken in de strijd om het kampioenschap. 


Het driebanden A-team wint thuis van Dokkum A: 20-12

                                                                                        

Het biljartseizoen is weer begonnen en zo ook de FFBC-competitie. Voor de driebanden competitie ontving het A-team Dokkum- A. Nadat captain Okke de gasten en het eigen team, onder het genot van een kop koffie met een stukje cake, welkom had geheten werd de strijd op de groene lakens met elkaar aangebonden. Het was aanvankelijk schrikken, want onze ster, Henk de Vries, ging in de eerste partij ten onder met 1 – 9 in 12 beurten. Vervolgens verloor hij nog een partij. Maar natuurlijk herstelde Henk zich door zijn overige twee partijen winnen. Zijn dag moyenne 0.344.

Frans Paludanus begon ‘s morgens ook al aarzelend. Ook hij verloor twee partijen. De vermoedelijke oorzaak is dat hij al om 8 uur voor de deur van @Holdert stond te wachten. Maar het moet gezegd, ook hij  hervond zich in de middag door twee partijen met de prachtige moyennes van 0.429 en 0.545  te winnen. Okke Booij won weliswaar drie van de vier partijen, maar oh wat ging het stroef. Dat bewees zijn dag moyenne van 0.298.

Jan Hovenga begon ook aarzelend maar sloot overtuigend af met drie winstpartijen. Op zijn mooie dag moyenne van 0.414 mag hij best trots op zijn.

Samengevat, het begon ‘s morgens weinig overtuigend met een achterstand van 6 – 10. Na de lunch herstelde Drachten-A zich prima, met als resultaat een klinkende overwinning van 20 – 12 op de Dokkumers. Okkie is weer trots op het A-team.

DriebandenA-DokkumA13september2018.jpg