Uitwisselingen 2017-2018


9 november 2017

Ruime zege van driebanders op Philips: 46-26

 

De eerste van de twee jaarlijkse ontmoetingen met Philips was voor de driebanders van BC DC Drachten een thuiswedstrijd in de biljartzaal van Philips. En dat niet alleen, wedstrijdleider Jan Prakken van Philips tekende eveneens voor de organisatie en het verwerken van de uitslagen. Mede daardoor verliep het geheel vlekkeloos. Waarvoor dank.

 

Het was even wennen voor de spelers van BC Drachten aan de anders lopende biljarts. De patronen bleven echter hetzelfde, waardoor door meerdere Drachten spelers prima resultaten werden geboekt. Zo maakten Martin Liefrink en Sipke Lindeboom in acht beurten figuranten van hun tegenstanders Sjoerd de Graaf en Henk Heuvelink. Sipke Lindeboom en Martin Liefrink deden het nog eens dik over door in vijf beurten Henk Heuvelink en Romke Overzet te kloppen. Romke Overzet haalde zijn gram door Martin Liefrink in zes beurten af te troeven. Hij stak het niet onder stoelen of banken! Ook Okke Booij deed een duit in het zakje met een overwinning in negen beurten op Doede van der Wal.

 

Als gastheer hoor je goed voor de inwendige mens te zorgen. Die taak had Okke Booij op zich genomen. Tijdens één van de pauzes presenteerde hij diverse hartige hapjes op een voor Okke eigen manier. Hij zette de deelnemers op rantsoen. ‘Want,’ zo verklaarde hij, ‘wanneer er een schaal met hapjes wordt neergezet, dan graaien degenen die niet aan het biljarten zijn de schaal leeg. De biljartende collega’s kunnen er dan naar fluiten. Dat moet maar eens afgelopen zijn’. Okke vond de oplossing. Samen met zijn Annemarie stak hij diverse hartige artikelen afwisselend met iets zuurs aan een prikker van zo’n 20 cm. Deze voorzagen ze van de namen van de deelnemers en werden alzo overhandigd. Iedereen kreeg hetzelfde en genoeg. Een prachtige vondst, die voorkwam dat niet iedereen toegang kreeg tot de maagversterkingen. Het werd zeer gewaardeerd.

 

Het droeg ook bij aan de gezellige uitwisseling die, in het hol van de leeuw, met 46-26 werd gewonnen door de thuisclub. Het was allemaal gemoedelijk, gepaard gaand met weinig rumoer. Er heerste een heerlijk biljartsfeertje.