Uitwisselingen libre 2017-2018


 BC DC Drachten wint nipt van Philips: 26 – 22

 

De libre uitwisselingswedstrijd tegen Philips is de enige wedstrijd die onze biljartclub op een avond speelt in @Holdert. Dat was te merken. Sietce Wierda vertrok al om 18.00 uur van huis, in de veronderstelling dat de wedstrijd om 18.15 zou beginnen. Daar aangekomen zag hij niemand en is maar in een hoekje gekropen om een krantje te lezen. Die bood zoveel nieuws dat Sietce te laat in de biljartzaal kwam. Ook Martin Liefrink was zijn agenda kwijt. Op de WC laten liggen zeker, want hij moest telefonisch herinnerd worden aan zijn afspraak in de biljartzaal. Volgens mij heeft hij alle snelheidsregels overtreden om nog tijdig in @Holdert te zijn.

 

Die snelheid liet Martin ook op de groene laken zien. Hij maakte zijn eerste partij uit in 17 beurten, met een moyenne van 2.412%. Zijn tweede partij won hij in 13 beurten met een moyenne van 3.154%. ‘Dit gaat beter dan overdag,’ was de conclusie van Martin.

Ja, Pa Luong was ook van de partij. Zoals we van hem gewend zijn, gooit hij er wel eens met de pet naar, maar hij kan ook serieus biljarten. Hij maakte in zijn tweede  partij 53 caramboles in 12 beurten, met een moyenne van 4.417%

 

Okke Booij werd bij Philips ingedeeld, omdat er iemand verstek liet gaan. Okke won beide partijen voor Philips. Dat werd hem natuurlijk niet in dank afgenomen.

Joop Wolters verloor zijn eerste partij. Hij zag waarschijnlijk de ballen niet goed want Jopie was ‘s middags even naar een verjaardagfeestje geweest. Maar in zijn tweede partij zag hij er wat frisser uit en won toen wel.

Sijtze v/d Molen, Peter Hoekstra, Sipke Lindeboom, Eppie Betten, Willem Tjeerdsma en Sietce Wierda wonnen ieder één partij, terwijl Ron Mulder, Marten Dam en Sipke Zuidema hun beide partijen verloren.

 

Zoals altijd blonk ook deze ontmoeting met Philips weer uit in gezelligheid. Het was weer een geslaagde avond, met koffie zonder gebak. Maar wel met lekkere hapjes en drankjes. De gezellige avond werd afgesloten, nadat onze wedstrijdleider Sijtze v/d Molen de uitslag had bekend gemaakt. BC DC Drachten won met 26 tegen 22.

Het wedstrijdformulier:

Talsmabokaalnov2017.png