Driebanden 2022-2023 

5 april 2023

Drachten A sluit driebanden seizoen af met overwinning op Burgum B

Vorige week werd het driebanden seizoen afgesloten met de inhaal wedstrijd tegen Burgum B.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. Ron Mulder was het meest constant en won drie partijen Het lukte Henk de Vries 'smorgens voor geen meter maar na de lunch rechtte Henk zijn rug en maakte één partij in 12 beurten uit met een moyenne van 1.000! Ook Frans Paludanus was 'sochtends niet in de juiste vorm maar in de middag won hij toch maar weer 2 partijen. Okke Booij won 2 goede partijen maar daarna was de koek op.

De eindstand werd afgesloten met  18 tegen 14 voor Drachten A

Het uitslagen formulier:

driebandenwedstrijddrachtena-burgumb09-03-2023.jpg

De eindstand 2022 - 2023:

ffbcdriebandeneindstand2022-2023.jpg

Spelers Statistieken:

ffbcdriebandenspelersstatistieken.jpg

 

25 maart 2023
Drachten A buigt het hoofd voor Dokkum B

Het A-team ging goed gemutst richting Dokkum maar dat werd even later hevig verstoord, doordat onze chauffeur willens of wetens bij een verkeersplein  een verkeerde afslag zou nemen met als gevolg, dat  de drie medepassagiers luidkeels begonnen te gillen: HO!!! verkeerd!!! Het dak zat er gelukkig nog op. Aangekomen in Dokkum en na een kopje koffie met wat lekkers kon de strijd beginnen. Nou en dat was niet best: alleen Frans Paludanus won al zijn 4 partijen,  de rest was huilen met de pet op. Diep teleurgesteld keerden we weer huiswaarts en het was zo stil in de auto, dat je alleen een muis op zijn vingers hoorde fluiten,

Okke

De volledige uitslag:

driebandenwedstrijddokkumb-drachtena23-03-2023.jpg

24 maart 2023

Ruime overwinning van Drachten B op Dokkum A: 24 - 8

Donderdag hebben we een prachtige dag gehad met veel plezier bij beide Teams. 

Wat wel even gezegd mag worden is, dat na een tijdje van afwezigheid in ons team door problemen met zijn ogen (wat gelukkig allemaal weer goed is gekomen) Hans Veugelers weer terug op het strijdtoneel is, en hoe!!:
Hans was Onze STER SPELER van de dag, speelde de sterren van de hemel, een super prestatie.

Jacob de Jong speelde twee keer gelijk en boekte één overwinning. 

Kees Kooijman had zijn beurten wel nodig, maar boekte heel knap toch drie overwinningen.

Eppie Betten won al zijn vier partijen. 

Dit betekende, dat Dokkum met een kater huiswaarts keerde.

Dit was de laatste FFBC COMPETITIE Wedstrijd DRIEBANDEN. 

 

Om even terug te komen op het afgelopen jaar: 

De Teams konden elke keer nog samengesteld worden. Maar het zou wel zo prettig zijn dat meer spelers zich beschikbaar stellen. Dat telt zowel voor het B TEAM ALS HET A TEAM.

Wacht op reactie in positieve zin.

Opgave bij: Eppie Betten,  0619658233 en Okke Booij,  0610078921.

Eppie

De volledige uitslag:

driebandenwedstrijddrachtenb-dokkuma23-03-2023.jpg

 

10 maart 2023

Burgum A te sterk voor Drachten B: 21 - 11

Op naar Burgum vol goede moed. Na een kopje koffie konden we starten. 

De spanning begon te stijgen, de eerste wedstrijd van Eppie tegen Jelle vd Leest was een titanenstrijd die de goede kant op viel in het voordeel van Eppie (zie schema),

Kees Kooijman was de TOPPER van de dag tegen Rikkerd vd Veen met een formidabele partij in 3 beurten uit 1 tegen 8 geweldig. 

Bert had zijn dag niet: hij won geen enkele partij; volgende keer beter Bert.

Dan Jacob de Jong: hij ging met volle moed richting Burgum. Hij vertelde mij richting Burgum, dat hij Woensdagavond formidabele wedstrijden had gespeeld in Dronrijp. Dit kwam in Burgum niet tot uiting, jammer Jacob volgende keer beter. 

 

Eppie 

driebandenburguma-drachtenb9-3-23.jpg

 

11 februari 2023

Driebanden B-team te sterk voor A-team (12 - 20)

Het driebanden B-team vernederde het A team  Alleen Ron Mulder won alle 4 de partijen met een moyenne van 0.525, waarbij hij één partij in 7 beurten uit maakte en één in 12 beurten De rest van het A team was voor de keutel te duur. Dat zootje moet in trainingskamp, Van het B-team waren Jacob de Jong, Eppie Betten en  invaller Hans Veugelers goed voor driemaal winst in vier partijen.

Gr Okke

driebandenwedstrijddrachtena-drachtenb9-11-2023.jpg

27-1-2023

Burgum A – Drachten A: 17 -15

 

Evenals het B-team wist ook het A-team in een uitwedstrijd niet van Burgum te winnen. In een sfeerloze dag was het spelniveau ook niet om naar huis te schrijven, Ron Mulder en Henk de Vries hadden niet bepaald hun dag; Okke Booij won wel, maar met moeite drie partijen, terwijl Gerard Beerling twee winstpartijen noteerde. Gerard leverde een opmerkelijke prestatie door van topper Klaas Dijkman te winnen door in het slot magistraal de partij naar zich toe te trekken. 

De terugreis was om te huilen: het was net of wij met een lul om de bek waren geslagen.

Okke Booij

Het wedstrijdformulier:

driebandenburguma-drachtena26-01-23.jpg

Drachten  B - Burgum  B: 14 - 18

Het was weer een spannende dag.
Wat staat ons nu weer te wachten? Daar kwamen we snel achter na het nuttigen van een heerlijk bakje koffie. 

Met een opperbeste stemming binnen beide teams van start en werden er prachtig partijen gespeeld. 

De uitblinker bij Drachten was Jacob de Jong: hij won al zijn vier partijen Zoals jullie in onderstaand wedstrijd formulier kunnen zien lagen de uitslagen vaak heel dicht bij elkaar. Onze debutant Renze van der Lei bleef puntloos, omdat hij helaas geen enkele partij in winst wist om te zetten; een beetje pech, want hij was er vaak dichtbij.

Al met al was het weer een prachtige biljart dag ondanks de nipte nederlaag.

 

Groetjes namens het hele B TEAM.

Eppie Betten

Het wedstrijdformulier:

driebandendrachtenb-burgumb26-01-23.jpg

 

20-1-2023

Drachten B verliest van Dokkum B: 10 -22

Het was me het dagje wel: Eerst de spanning komt de vierde speler wel.

Maar gelukkig na  een belletje kwam hij toch nog opdagen om 9.40 uur. Bij binnenkomst werd hij hartelijk onthaald door het hele Team; dit wijst op Team Building.

SUPER MANNEN!!

De ochtend begon redelijk maar naarmate de dag  vorderde werd het er niet beter op. Kees Kooijman en Eppie Betten waren het, die de punten scoorden. Bert  de Jonge had zijn dag niet; hij kon ons niet helpen de uitslag positief te doen kantelen: hij bleef puntloos en dat ondanks de Pittige Kip in Restaurant De Lachende Koe.

Ondanks het verlies hebben we veel plezier en een prachtige dag gehad!

 

Eppie

Het uitslagformulier:

driebandendrachtenb-burgumb19-01-2023.jpg

 

13-1-2023

Drachten A superieur in Dokkum (26-6)

Opgetogen gingen wij richting Dokkum met onderweg veel wind en regen. Na de koffie begon de strijd met de Dokkumers. Al gauw dachten we allemaal: gaat dit wel goed vandaag?  ‘sOchtends was de stand toch nog 8 tegen 8 (De eindstand is op 14 januari gecorrigeerd). Kreupele Douwe ( Frans ) spande de kroon door in 12 beurten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat wilde Fransie ook wel even duidelijk maken tijdens de lunch, waarop hij met veel bravoure zei: “ik ga alle 4 wedstrijden winnen”.  Zo waar, dat lukte hem ook nog. De weg naar de lunch locatie was maar moeilijk te vinden: Henk dacht het te weten, maar liet ons wel een halve kilometer omlopen, arme Frans: hij had het al zo moeilijk, Maar na wat genuttigd te hebben was er iemand (waarschijnlijk Ron), die opperde, dat wij vanmiddag alle wedstrijden zouden winnen. Zo waar lukte het ook nog! Uiteindelijk wonnen we daardoor met 24 – 8. Henk won 3 partijen Okke 3 Ron 3 en Frans 4.

Na een gezellige dag keerden we in opperbeste stemming weer huiswaarts.

Okke

Het wedstrijdformulier:

driebandenwedstrijddrachtena-dokkums12-1-2023-1.jpg

 

11 december 2022

Driebanden Dokkum A - Drachten B: 14 - 18

Met vier man reisde donderdag 9 december team driebanden B naar Dokkum voor de strijd met Dokkum A.

Uiteindelijk werd het 18-14 voor Drachten  !!!

Dit mede door 4 maal winst van onze voorzitter, toppie!

De terugreis ging in opperste stemming, hieronder de gedetailleerde uitslag:

driebandenwedstrijddokkuma-drachtenb8-12-2022.jpg

Ps: zaterdag tussen 15.00 en 16.00 is er een interview door Johan van Kammen met onze voorzitter geweest op Smelne FM. 

 

9 december 2022

Driebanden Drachten A – Dokkum B: 11 - 21

De Driebanders van het A-team van Drachten verloren donderdag 8 december ruim van die van Dokkum B: Je zou zeggen, dit was huilen met de pet op, maar dat is misschien helemaal niet zo; wij verloren welleswaar met 21 tegen 11, maar in totaal speelden we maar iets onder ons gemiddelde, daarbij aantekenend dat de moyennes van drie jaar geleden net iets aan de hoge kant zijn. De Dokkumers waren dus goed op dreef.

Gerard Beerling wist nog net 1 puntje te behalen, terwijl Okke Booij maar 2 punten wist te scoren,  ook al had hij de hoogste serie van 5.  Frans Paludanus verloor en won één keer in 13 beurten, de kortste partijen van de dag. Ron Mulder was  voor de Drachtsters weer de grootste grossier in het verzamelen van punten namelijk 6.

Mijn algemene conclusie: we moeten wat meer ontspannen spelen!

Okke

Wedtrijdformulier A-team

driebandenwedstrijddrachtena-dokkumb8-12-2022.jpg

 

19 november 2022

Heel Burgum in de rouw

Zowel ons driebanden A team als het B team wist van de beide Burgum teams te winnen. Vooral ons B team deed het verrassend goed met een 24 – 8 winst op het gevreesde Burgum A:  CHAPEAU!! l Eppie Betten en Henk Nouta wisten elk 2 wedstrijden te winnen en als klap op de vuurpijl wisten Kees Kooijman en Jacob de Jong alle 4 wedstrijden te winnen: geweldig!  Door een fout in de administratie kreeg de wedstrijd een staartje achteraf: Jacob de Jong bleek 2 punten te weinig te hebben gekregen; Ondanks herstel van deze vergissing zat hij  20 minuten na die tijd er nog over te mekkeren, net als een klein kind dat niets had gekregen met Sint Martinus.

Het A team won van Burgum B met 13-19. Het was wel allemaal een beetje zwaar voor de spelers van Drachten, maar de sfeer was goed. Henk de Vries wint 1 partij en speelt 1 gelijk; Gerard Beerling won er 2 en Ron Mulder en Okke Booij wonnen er elk 3. Gerard had het hoogste gemiddelde van het team 0.410 en Henk had zijn dag zeker niet met een moyenne van 0.282. Als excuus mag gelden, dat Burgum wel de zelfde lakens heeft als onze club, maar dat deze lang zo soepel niet lopen.

Okke

Wedstrijdformulier A-team:

driebandenwedstrijdburgumb-drachtena17-11-2022.jpg

Wedstrijdformulier B-Team

driebandenwedstrijddrachtenb-burguma17-11-2022.jpg

21 oktober 2022

Driebanden wedstrijd Drachten B – Drachten A  (10 -22)   

Naar de eerste confrontatie na de corona onderbreking tussen de driebanden B en A teams van  onze biljartclub van Acquit werd door de spelers hals reikend uitgezien. Op donderdag 13 oktober was het zover en in de ochtenduren was de sfeer dan ook geweldig. Dat bleek al bij de eerste kop koffie met cake.  Doordat het A team in de ochtend sessie geen spaan heel hield van het B team, werd daar de stemming steeds bedrukter. Alleen Kees Kooijman wist één van zijn partijen te winnen en nog wel van ondergetekende (Okke Booij), die de hele dag tegen zichzelf  liep te vechten.

Na de middagpauze werd er door het B team toch wat meer tegenstand geboden. Zo stak Eppie Betten in uitstekende vorm, wat een geweldige partij opleverde met 10 caramboles in 7 beurten. Hij zette hiermee Okke Booij (naar eigen zeggen) voor paal. Ron Mulder werd de ster van de dag door al zijn 4 partijen te winnen, gevolgd door Frans Paludanus en Henk de Vries met elk 3 gewonnen partijen. Bert  de Jonge had helaas zijn dag niet en verloor al zijn 4 partijen. Kees Kooijman en Eppie Betten wonnen elk twee keer, Jacob de Jong eenmaal.

De volledige uitslag:

driebandenwedstrijddrachtenb-drachtena13-10-2022.jpgOkke Booij

 

4 oktober 2022

Drachten B leidt verlies in en tegen Burgum B: 18 - 14

Vol goede moed toog het Driebanden B team op donderdag 26 september naar Burgum om de volgende wedstrijd in de FFBC competitie te spelen.  De geplande vertrektijd van 8.15 uur werd niet gehaald, omdat slechts 3 spelers op het afgesproken tijdstip aanwezig waren. Toen de betreffende speler gebeld werd, bleek deze ijverige bij nog druk bezig met notulen en verslagen te typen en was de tijd vergeten ?? Hierdoor kwam het team wat te laat aan op de speellocatie in Burgum. Gelukkig was er net nog tijd genoeg voor de koffie. Met hoop op een goed resultaat na de opkikker betraden de spelers de biljartzaal. Helaas verliep de wedstrijd direct al een beetje stroef met slechts twee gewonnen wedstrijden in de ochtend partijen.  De middag partijen verliepen beter, maar de Drachtsters slaagden er niet in de wedstrijd in winst om te zetten, hoewel iedereen vol vechtlust hun partijen speelden.

Kees Kooijman  wist drie van de vier partijen in winst om te zetten, captain Eppie Betten twee van de vier.

De uitslag:

driebandenburgumb-drachtenb29-9.jpg

29 september 2022

Zware nederlaag voor driebanden A-team 8 – 24

 

Na de overwinning op Dokkum-A, in de eerste wedstrijd van het seizoen voor de FFBC competitie, leed Drachten-A in de tweede thuiswedstrijd een zware nederlaag tegen Burgum-A. In de eerste ronde in de morgenuren moest het team genoegen nemen met vier verliespartijen. Het team herstelde zich in de tweede ronde met drie zeges en één verliespartij, waardoor de tussenstand halverwege 6 – 10 was.  

Echter in het tweede deel kreeg die heropstanding geen vervolg. De spelers konden de partij niet naar hun hand zetten. Sterker nog: er werd slechts één partij gewonnen, waardoor de wedstrijd eindigde in 8 – 24.

Ron Mulder deed het nog redelijk met twee gewonnen partijen en werd daarmee de beste Drachtster. Voor de rest konden bakvis Okke Booij en Henk de Vries geen potten breken. Ze kwamen niet los, al geldt als excuus dat ze het geluk niet aan hun zijde hadden. Dat gold ook voor Gerard Beerling. Hij scoorde in twee partijen slechts één punt. De conclusie is dan ook dat je je moet afvragen of Gerard wel of niet goed kan biljarten. Die twijfel verwondert mij niet, want koffie zetten kan en wil hij ook niet leren. Foei Gerard.

Ondanks de grote nederlaag laten we ons niet uit het veld slaan. Met frisse moed gaan we er samen de schouders er onder te zetten. Het was pas de tweede wedstrijd in deze competitie. Er is nog niets verloren.

 

Hieronder de gedetailleerde uitslag:

driebandenwedstrijddrachtena-burguma.jpg

Gr Okke

 

18 september 2022

Driebanden wedstrijd Drachten A – Dokkum A (donderdag 15 september): 21 - 11     

 

De eerste schermutselingen zijn weer begonnen: De driebanders van  Drachten A kregen die van Dokkum A op bezoek in de nieuwe locatie en Drachten B moest het opnemen tegen Dokkum B.

Na kopjes koffie met een plak cake begonnen we met de eerste partijen en iedereen had er veel zin in om de strijd na lange tijd weer aan te gaan en de biljartballen te laten rollen. Na ruim twee jaar corona perikelen en stilstand van de competities was de organisatie helaas nog niet helemaal op orde. Er waren wat problemen met de lijsten, die Okke Booij van Eppie Betten had ontvangen, maar alles is opgelost, Gelukkig toonden de spelers van Dokkum alle begrip en wachtten geduldig af, wat komen ging.

    

De wedstrijden verliepen heel vlot; van de 16 partijen waren er maar drie, die het maximaal aantal van 30 beurten vereisten.

Henk de Vries toonde zijn vorm en spande de kroon door in 6 beurten zijn partij uit te maken met een slotserie van 5. Frans Paludanus had blijkbaar zijn mindere vorm van voor corona om weten te zetten en scoorde er lustig op los met als resultaat, dat hij zijn partij in 7 beurten uit wist te maken. Gerard Beerling won 2 partijen en speelde 1 gelijk en pakte daarmee toch maar 5 mooie punten voor de thuisclub. Frans Paludanus scoorde ook nog eens het hoogste gemiddelde van de thuis spelers, nl. 0,500. Hij werd slechts overtroffen door Dokkumer Tjeerd Terpstra met een gemiddelde van 0,543.

 

Een fraaie overwinning van 21 – 11 voor de Drachtsters. Al met al een geslaagde dag concludeerden ook de Dokkumers, die met een plakje cake (kruimels) werd afgesloten.

 

De volledige uitslag:

driebandenwedstrijddrachtena-dokkuma.jpg

Okke Booij

 

Dokkum B – Drachten B eindigde in een 22 -10 nederlaag voor Drachten B.

Het was na een lange periode van competitie stilstand weer even wennen aan de wedstrijd spanning.

De ontvangst in Dokkum was weer goed voor elkaar: koffie met cake. Maar toen moest het gebeuren; het ging bepaald niet van een leien dakje. Maar ja het. is ook even wennen in de nieuwe team samenstelling . ’sMorgens werden 4 punten geschoord door Jurjen en Eppie . Alle hoop was gericht op de middag. Maar na een heerlijke lunch lag deze blijkbaar zwaar op de maag, wat resulteerde in een 22-10 nederlaag tegen Dokkum.