Driebanden


BC DC Drachten wint (weer) verenigingsprijs

 

Tijdens het MOS driebanden kampioenschap van Smallingerland wist het team van BC Drachten voor het 2e jaar op rij de verenigingsprijs in de wacht te slepen. Het trio Sijtze van der Molen, Joop Wolters en Peter Hoekstra wisten de meeste punten te scoren.

 

Er hadden zich maar liefst 8 leden van BC DC Drachten ingeschreven voor het toernooi. Willem Tjeerdsma (De Wiken/DC Drachten) en Joop Wolters (De Wringe /Drachten) werden in de poulefase uitgeschakeld. Frans Markus en Geert Landman Draitpoedel/Drachten), Romke Overzet (Philips/Drachten), Sijtze van der Molen en Peter Hoekstra moesten capituleren in de kwartfinale, terwijl Hans Veugelers doordrong tot de finale.

Sijtze van der Molen en Peter Hoekstra werden in de kwartfinale uitgeschakeld door resp. de latere kampioen Jan de Groot en Hans Veugelers (Cue Action/DC Drachten).Romke Overzet moest zijn meerdere erkennen in Lucas Poppinga (Trefpunt), terwijl Frans Marcus het niet kon bolwerken tegen Geert Landman. De laatste werd in de halve finale geklopt door Jan de Groot.

Jan de Groot (N-Joy) klopte in de finale Hans Veugelers in 19 beurten (11-9).