20 Beurten bandstoten 2019-2020


 

12 oktober 2021

Jan Stavast winnaar 20-beurten bandstoten toernooi

 

Maar liefst 28 deelnemers meldden zich aan voor het 20-beurten bandstoten toernooi op 12 oktober 2021. Eén persoon moest wegens familieomstandigheden verstek laten gaan. Het werd weer een fantastisch gezellige dag, met volop spanning aan de kop van de ranglijst. Het werd bloedstollend toen de gedoodverfde winnaar in zijn laatste partij door zijn hoeven ging. Sneu voor hem, maar fantastisch voor de op het vinkentouw zittende achtervolger. Die werd verrassend de glorieuze winnaar.

 

Voorzitter Renze van der Lei opende de dag met de mededeling dat het met de zieke, en altijd trouwe deelnemer Jan Bos, niet goed gaat. Er werd een kaart neergelegd waarop iedere zijn naam kon noteren. Die wordt vervolgens gezonden naar Jan.

 

De organisatoren Jan Stavast en Sijtze van der Molen hadden het wedstrijdgedeelte over vier ronden prima voor elkaar. Er was weinig geloop en geroep in de zaal. Dat vertaalde zich in opvallende rust in de biljartzaal. Alles verliep soepeltjes. Dat gold niet voor alle deelnemers. Een aantal zakte sportief door de ondergrens. Reputaties werden omver gekegeld, terwijl anderen onverwacht opstonden. Het viel op dat er niet constant werd gepresteerd. Een goede beurt werd regelmatig opgevolgd door een zeperd.

 

Toen de organisatoren alle uitslagen in de computer hadden gestopt, meldde het apparaat dat Jan Stavast het beste had gespeeld en tevens de hoogste serie had gemaakt. Dit was uitermate sneu voor Bert de Jonge. Die leek na drie ronden vrijwel niet meer in te halen. Het faalde echter bij het scheiden van de markt. De deze dag constant spelende Jan Stavast profiteerde optimaal. Met een hoogste serie van acht caramboles legde hij met een percentage van 60 tevens beslag op de prijs van de hoogste serie.

20211012_144257-1.jpg

Jan in actie onder toeziend oog van mede wedstrijdleider Sijtze


Jaap Knol maakte de absoluut hoogste serie met twaalf caramboles, terwijl Henk de Groot alleen zijn laatste partij goed speelde en een serie noteerde van tien caramboles. Daarmee behaalden ze resp. 50 en 45.455 procent van hun moyenne. Sijtze van der Molen maakte in één partij 48 caramboles.

20211012_151913-1.jpg

Jappie Knol scoort de hoogste serie


Tijdens de prijsuitreiking gaf Jan Stavast aan dat hij een traditie wilde maken dat de organisatoren met de eerste prijs aan de haal gaan. Jan volgde Klaas van der Veen op die de hoogste eer voor zich opeiste tijdens het laatste 20-beurten libre toernooi. Voor de overige deelnemers is dit niet zo’n goed plan. We wachten af.

 

Zie verder hieronder de uitslag.

20-beurtenbandstotenoktober2021.jpg

De volgende 20-beurten wedstrijd is vastgesteld op 9 november a.s. Het gaat dan om driebanden.

20211012_161059.jpg

Het apparaat meldde de einduitslag


Er wordt de laatste tijd veel gepraat over de aan de gang zijnde en nog komende veranderingen van @Holdert. Zo is de computerles van Seniorweb verplaatst naar de openbare bibliotheek. Wordt er deze week voor het laatst maaltijden verzorgd, gaan de biljarts naar de ruimte waar de keuken is gesitueerd en zal de lokale omroep gehuisvest worden in @Holdert.

Het zijn nog maar geruchten. Dat er een grote verbouwing op stapel staat is een zekerheid. Nog dit jaar hoopt de MOS de plannen gereed te hebben. Begin volgend jaar zal bekend worden gemaakt welke geruchten op waarheid berusten. In de plannen zou worden opgenomen dat het pand van de MOS en de lokale omroep aan de Zuidkade gesloopt zal worden. Ondanks alle geruchten is er nog niets definitief.