Uitwisselingen libre 2019 - 2020

 

1 november 2019

Libre team De Wringe te sterk voor BCDC Drachten: 24 -16

In het dorpshuis ‘De Wringe’ in Opeinde huist de biljartclub van gelijk luidende naam en heeft daar de beschikking over een prachtige biljartzaal met twee biljarts. Tweemaal per jaar wordt de zg. libre uitwisselingswedstrijd tegen BCDC Drachten gespeeld. De uitslag wordt bepaald over maximaal 20 beurten of eindigt zodra één van de spelers zijn handicap heeft bereikt. Op donderdagavond 31 oktober werden twaalf van de 20 wedstrijden zo voortijdig beslist. Een 13de partij duurde langer, omdat per ongeluk de 30-beurten handicap was ingevoerd (zie uitslag). De gastheren van ‘de Wringe’ hebben helaas steeds meer moeite om een tiental spelers op de been te brengen; dat lukte dit jaar net niet, zodat Joop Wolters en Bart Steensma elk een derde partij moesten spelen.

In de eerste helft lieten de gastheren weinig over van de aspiraties van de spelers uit Drachten. De 16 – 4 tussenstand (alleen Sipke Zuidema en Jan Stavast wisten hun partij te winnen) bleek in de tweede ronde onoverbrugbaar. Toch knabbelde Drachten nog wat van de achterstand af door in de tweede helft 6 partijen winnend af te sluiten (Sijtze van der Molen, Sipke Lindeboom, Albert Hoekstra, Gerrit Lubbers en voor de 2de keer Sipke en Jan). Joop Wolters was de grote man aan de zijde van de gastheren door alle drie partijen te winnen, waarvan 2 in 8 beurten en ook nog met de hoogste serie (13 caramboles) bij de gastheren. Martin Liefrink had veel pech in zijn wedstrijden: scoorde boven zijn moyenne maar verloor toch twee keer. In de 1ste partij maakte hij de hoogste serie van de avond (14 caramboles) en in de 2de moest hij het in 8 beurten afleggen tegen Joop, maar met het hoogste moyenne aan Drachtster zijde (3,125).

uitwisselingdewringe-1.jpg

Sipke en Joop, symbolen van de prima sfeer


De gastheren zetten overigens ook culinair hun beste beentje voor door voor heerlijke hapjes te zorgen met drankjes naar keuze. Onder het genot van een glas wijn o.i.d. werd bewonderend gesproken over de mooie driebanden wedstrijd uit de Worldcup cyclus in Veghel met de spraakmakende serie van 24 caramboles, die Dick Jaspers maakte. Roel Hellinga - vorige week maandag nog ceremoniemeester bij zijn jubilerende bridgeclub in Surhuisterveen -  verzorgde de wedstrijdplanning en de computeruitslagen geroutineerd. Naast de complimenten voor de gezellige avond memoreerde Albert Hoekstra in zijn slotwoord, dat hij het jammer vond, dat enkele leden van de gastheren reeds voor het einde van de laatste wedstrijd waren vertrokken.

 

De complete uitslag:

uitwisselingdewringeuitslag.jpg