Uitwisselingen libre 2019 - 2020

29 februari 2020

Philips wint de Talsma bokaal door BCDC Drachten met 26 - 22 te verslaan.

De eerste wedstrijd (zie hieronder) was in een gelijkspel geëindigd, zodat de totaalstand 50 - 46 in het voordeel van de biljarters van Philips werd.

Van Drachtster zijde wisten alleen Renze van der Lei en Eppie Betten beide partijen te winnen. Eppie zorgde ook voor de kortste partij in 9 beurten met ook nog het hoogste moyenne (3.22).

Ongetwijfeld zijn de biljarters van BCDC Drachten tot het uiterste gemotiveerd om volgend seizoen revanche te nemen! 

Het wedstrijdformulier:

UitwisselingBCDCDrachten-Philips27-9-2020-1.jpg

24 november 2011

Stand om Talsma bokaal voorlopig gelijk (24 -24)

 

Op donderdag 21 november werd in de Holdert de libre uitwisselingswedstrijd Drachten-Philips gespeeld. Inzet de Talsma bokaal. In deze wedstrijd zag het er even naar uit dat Philips de thuisclub aan de zegekar zou binden. Zover kwam het echter niet. Het werd een benauwde 24-24.

 

De uitwisselingswedstrijden tussen de beide clubs zijn elk jaar weer een hoogtepunt. Er is alom waardering en respect voor elkaar. Daarnaast wordt van beide zijden goed voor de inwendige mens gezorgd.

 

Nadat Jelle Spoelstra de gasten welkom had geheten en de tafelindeling bekend was gemaakt, namen de wedstrijden een aanvang. Aan het eind van de avond, met nog één wedstrijd te spelen was de stand 24-22 in het voordeel van Philips. De beslissing moest vallen in de partij tussen Rinse van der Lei en Tjon A Joe, in het dagelijkse leven beiden lid van de zelfde club. Het gelukte Rinse de tweestrijd te winnen, waardoor de eindstand uitkwam op 24-24.

 

Er werden door alle twaalf deelnemers twee partijen gespeeld. Van Philips zijde wisten Jan Prakken en Jippe van der Galien 2 partijen te winnen, aan Drachtster zijde waren dat Jan Berendsen, Sipke Zuidema en Rinse van der Lei. De kortste partijen (10 beurten) werden door Jippe van der Galien en Jan Prakken van Philips gerealiseerd in hun ontmoetingen met Sipke Lindeboom en Jan PostmaMarten Liefrink (Drachten) scoorde met 15 caramboles de hoogste serie van de avond.

De uitslagen:

uitwisselinglibredrachten-Philips.jpg

Er werden maximaal 20 beurten gespeeld. Bij 20 beurten werd winnaar, degene die het beste t.o.v. zijn handicap (moyenne) scoorde.

 

1 november 2019

Libre team De Wringe te sterk voor BCDC Drachten: 24 -16

In het dorpshuis ‘De Wringe’ in Opeinde huist de biljartclub van gelijk luidende naam en heeft daar de beschikking over een prachtige biljartzaal met twee biljarts. Tweemaal per jaar wordt de zg. libre uitwisselingswedstrijd tegen BCDC Drachten gespeeld. De uitslag wordt bepaald over maximaal 20 beurten of eindigt zodra één van de spelers zijn handicap heeft bereikt. Op donderdagavond 31 oktober werden twaalf van de 20 wedstrijden zo voortijdig beslist. Een 13de partij duurde langer, omdat per ongeluk de 30-beurten handicap was ingevoerd (zie uitslag). De gastheren van ‘de Wringe’ hebben helaas steeds meer moeite om een tiental spelers op de been te brengen; dat lukte dit jaar net niet, zodat Joop Wolters en Bart Steensma elk een derde partij moesten spelen.

In de eerste helft lieten de gastheren weinig over van de aspiraties van de spelers uit Drachten. De 16 – 4 tussenstand (alleen Sipke Zuidema en Jan Stavast wisten hun partij te winnen) bleek in de tweede ronde onoverbrugbaar. Toch knabbelde Drachten nog wat van de achterstand af door in de tweede helft 6 partijen winnend af te sluiten (Sijtze van der Molen, Sipke Lindeboom, Albert Hoekstra, Gerrit Lubbers en voor de 2de keer Sipke en Jan). Joop Wolters was de grote man aan de zijde van de gastheren door alle drie partijen te winnen, waarvan 2 in 8 beurten en ook nog met de hoogste serie (13 caramboles) bij de gastheren. Martin Liefrink had veel pech in zijn wedstrijden: scoorde boven zijn moyenne maar verloor toch twee keer. In de 1ste partij maakte hij de hoogste serie van de avond (14 caramboles) en in de 2de moest hij het in 8 beurten afleggen tegen Joop, maar met het hoogste moyenne aan Drachtster zijde (3,125).

uitwisselingdewringe-1.jpg

Sipke en Joop, symbolen van de prima sfeer


De gastheren zetten overigens ook culinair hun beste beentje voor door voor heerlijke hapjes te zorgen met drankjes naar keuze. Onder het genot van een glas wijn o.i.d. werd bewonderend gesproken over de mooie driebanden wedstrijd uit de Worldcup cyclus in Veghel met de spraakmakende serie van 24 caramboles, die Dick Jaspers maakte. Roel Hellinga - vorige week maandag nog ceremoniemeester bij zijn jubilerende bridgeclub in Surhuisterveen -  verzorgde de wedstrijdplanning en de computeruitslagen geroutineerd. Naast de complimenten voor de gezellige avond memoreerde Albert Hoekstra in zijn slotwoord, dat hij het jammer vond, dat enkele leden van de gastheren reeds voor het einde van de laatste wedstrijd waren vertrokken.

 

De complete uitslag:

uitwisselingdewringeuitslag.jpg