MOS DRIEBANDEN KAMPIOENSCHAP SMALLINGERLAND  

20 januari 2018

Jitze Postma driebanden kampioen van Smallingerland

 

Tijdens de achtste editie van het MOS-toernooi om het driebanden kampioenschap biljarten  van Smallingerland werd tevens de achtste kampioen gehuldigd. Eerdere winnaars wisten het kampioenschap niet voor een tweede keer voor zich op te eisen. Voor de derde keer was BC DC Drachten onder grote publieke belangstelling de organiserende club. De wedstrijdleiding was in prima handen van Fokke Keuning.

Na de voorronden, met 32 biljarters van Smallingerlandse biljartclubs, plaatsen zich acht deelnemers voor de kwartfinales. Daarvan waren er maar liefst vier van biljartclub N-Joy. Jan de Groot en Jappie Hamstra van die club sneuvelden in de kwartfinale, evenals Marcus de Raaf (‘t Trefpunt) en Heeger (De Drait).

Voor de halve finale plaatsten zich Eppie Betten (BC DC Drachten), Jan de Haan (‘t Trefpunt) en Jitze Postma en Jappie Boersma (N-Joy). Daarin was Jappie Boersma te sterk voor Eppie Betten en was Jan de Haan  kansloos tegen Jitze Postma, die opende  met een serie van zeven caramboles.

De finale tussen de twee N-Joy driebanders was om te smullen. Ze gaven elkaar weinig toe, tot Postma alle registers opentrok en met een serie van vier een gat sloeg. Dat gat kon Boersma niet meer dichten en werd Jitze Postma met een moyenne van 0.894 een sterke driebanden kampioen van Smallingerland.

De verenigingsprijs werd gewonnen door N-Joy.

 

Jitze Postma was nogal verrast met zijn grote succes. ‘Ik ben nog maar een jaar lid van N-Joy. Dit had ik zeker niet verwacht. De zaal en de tafels waren prima, waardoor ik rustig en zuiver kon stoten. Zo kon ik mij blijven concentreren en technisch biljarten. Dat is mijn kracht’.  

JitzePostmadriebandenkampioenmosSmallingerland-2.jpg

Voorzitter Renze van der Lei overhandigde aan Jitze Postma zowel de kampioensbeker als, namens N-Joy, de verenigingsprijs

 

JitzePostma2-1.jpg

Jitze Postma in actie

 

EppieBetten-1.jpg

 Eppie Betten in actie
 
FokkeKeuning2.jpg
 Fokke Keuning en Tjeerd Jaasma als aandachtige toeschouwers