20 Beurten 12 september 2017

SIPKE LINDEBOOM GLORIEUS WINNAAR VAN HET EERSTE LIBRE TOERNOOI                        

De kop is er weer af. BC DC Drachten is weer van start gegaan met de interne competitie, FFBC-competitie, alsmede interne toernooien, zoals 20-beurten (libre, bandstoten, annoncee en 3-banden) en kampioenschappen. Na een lange vakantie-stop hadden vele biljarters waarschijnlijk weer zin om de keus weer met de diverse tegenstanders te kruisen. Het aantal deelnemers was dan ook 28 spelers.

Hopelijk blijft dit aantal in de toekomst gehandhaafd, want ook hier geldt hoe meer spelers hoe meer vreugde. Voor velen was het wel weer even wenen na een lange vakantie periode van ‘onthouding’. Het niveau was redelijk, 50% scoorde positief, dus de andere helft negatief. Vooral s’morgens werd er zeer geconcentreerd gespeeld. Het was dan ook bijzonder rustig bij de tafels.

s’Middags werd het allemaal wat losser, dus lawaaiiger, voor veel deelnemers stond er toch niets meer op het spel en dan krijgt de lol een beetje de overhand. Het toernooi kan weer als

zeer geslaagd genoemd worden. Dit is natuurlijk ook mede afhankelijk van een goede toernooi leiding, welke kan improviseren en anticiperen op zich plotseling voordoende zaken en dat konden ze.

Zoals in de aanhef genoemd was Sipke Lindeboom de winnaar. Onderstaand de plaatsen 1 t/m 10.

 

1e  Sipke Lindeboom

2e  Jaap Knol

3e  Joke van Meulen

4e  Eppie Betten

5e  Okke Booij

6e  Wim Bleize

7e  Jelle Spoelstras

8e  Sietse v.d. Molen

9e  Sipke Zuidema

10e Willem Gorter

 

De procentueel hoogste serie was voor Willem Gorter: 6 car., terwijl Martin Liefrink de hoogste score had in één partij nl. 66 car.

 

Peter Hoekstra