Eendaags wedstrijd bandstoten 2019


 

3 april 2019

Sijtze van der Molen overtuigend clubkampioen bandstoten

 

Met maar liefst dertig deelnemers (twee minder dan het maximum) meldden zich aan voor het clubkampioenschap bandstoten. Vanwege de grote deelname had de wedstrijdleiding besloten om de voorronden te spelen over acht caramboles per set. Iedere deelnemer speelde in die voorronden drie partijen van twee setjes. Daarna werd een tussenstand op gemaakt om tot zestien deelnemers te komen voor de knock-out ronden. De keuze voor acht caramboles bleek een goede te zijn, want al om 16.00 uur werd het toernooi afgesloten met de uitreiking van de bekers en de wisselbeker.

 

Het was de dag van wedstrijdleider Sijtze van der Molen. Na de opening bleek er wat gedoe te zijn met de wedstrijdformuliertjes. Ook meldden zich een tweetal af wegens ziekte. Sijtze zorgde er telefonisch dat het weer dertig werden. Sijtze had het zweet voor zijn hoofd staan van het gedraaf door de biljartzaal. Maar, het kwam op zijn pootjes terecht, al was Sijtze er niet helemaal gerust op. Hij had ook nog de pech dat hij direct een partijtje moest spelen. Je zag het aan hem: dat mocht niet teveel tijd kosten. Willem Gorter was het slachtoffer, want Sijtze maakte hem in in drie beurten per set. Zo kon Sijtze zich weer bezig houden met de voortgang van de wedstrijd. In zijn tweede en derde partij stond hij wel onder druk, want Joke van der Meulen en Albert Hoekstra wisten hem een setje af te snoepen. Naar later zou blijken: de enige verliespunten. In de knock-out fase, met tien caramboles per set,  won hij al zijn partijtjes met 4-0.

 

Er waren er veel die de eindfase niet haalden, ook gerenommeerde bandstoters. Zo sneuvelden bijvoorbeeld Jitze Wijbenga, Wim Bleize, Jurjen Nutters, de zieke Henk de Groot en Joop Wolters. Uiteindelijk bleven er vier over de voor de prijzen streden: Jaap Knol, Jan Hovenga, Sijtze van der Molen en Hans Veugelers

eendaagsewedstrijdbandstotenwinnaarSijtzevdMolen2april2019.jpg

In die eindronden waren er spannende partijen bij, waarvoor drie setjes de beslissing brachten. In de finale was om de derde en vierde prijs Hans Veugelers te sterk voor Jaap Knol en won Sijtze van der Molen soeverein van Jan Hovenga. Helaas werden deze partijen gespeeld voor een bijna lege biljartzaal. De finalisten verdienden meer respect. kleine finale won Hans Veugelers van Jappie Knol.

eendaagsewedstrijdbandstotenwinnaars2april2019.jpg

Van links naar rechts: Sijtze van der Molen (1), Jan Hovenga (2), Hans Veugelers (3), Jappie Knol (4)


Het uitslagenformulier:

eendaagsewedstrijdbandstotoen2april2019.jpg