Eendaags wedstrijd driebanden

16 oktober 2019

Sijtze van der Molen clubkampioen Driebanden

 

Op dinsdag 15 oktober werd het clubkampioenschap driebanden gespeeld in @Holdert. De 22 deelnemers trachtten zich in de ochtend bij de eerste 16 te plaatsten door voldoende punten te vergaren in drie wedstrijden van elk twee sets tegen drie verschillende tegenstanders. Setwinst of gelijkspel werd behaald door als eerste 5 caramboles te maken of in de gelijkmakende beurt alsnog de 5 caramboles vol te maken. Maximaal konden dus 12 wedstrijdpunten worden verzameld door alle wedstrijden te winnen. Henk de Vries speelde maar 1 setje gelijk en eindigde bovenaan, en was meteen de grote favoriet voor de eindoverwinning. Sipke Lindeboom plaatste zich als nummer 16 nog net voor de achtste finales. Beide heren troffen elkaar volgens schema dus direct in de eerste finale ronde. Beiden wonnen 1 set, zodat een derde set uitkomst moest bieden. De verrassende winnaar werd Sipke Lindeboom, die daarmee direct een favoriet voor de eindoverwinning uitschakelde! Jan Hovenga was ook duidelijk één van de favorieten door in de voorrondes het hoogste moyenne te scoren (0,531).

Clubkampioenschapdriebandenvoorronde.jpg

In de voorrondes waren ook verrassende partijen. Als je dacht al bijna gewonnen te hebben, kon je toch nog verrast worden door je tegenstander. Dit overkwam o.a. Jan Stavast, die met een 4 – 1 stand zich gewonnen waande, maar moest toezien hoe Eppie Betten de set toch nog naar zich toetrok door na een serie van 4 te winnen met 5 – 4.


In de halve finales waren Sijtze van der Molen en Jan Hovenga te sterk voor respectievelijk Hans Veugelers en Eppie Betten. In de spannende finale had Sijtze 3 sets nodig om zich tot kampioen van het lopende seizoen te kronen en was daarmee een waardig opvolger van Jan Hovenga, de clubkampioen van het vorig seizoen!

Clubkampioenschapdriebandenfinales.jpg

Ook in de finales waren diverse spannende partijen te noteren. Vaak was een derde set nodig om de beslissing te brengen. 


Het werd o.a. door de vele drie-setters een lange dag: pas om 17.15 uur kon de kampioen gehuldigd worden.

Clubkampioenschapdriebandendeeerste4.jpg

De eerste  vier in de schijnwerpers:

vlnr: Eppie Betten (3de), Jan Hovenga (2de), Sijtze van der Molen (clubkampioen) en Hans veugelers (4de)