Uitwisselingen 2017-2018


5 april 2018

Ruime driebanden overwinning op Philips: 28 – 44

 

De ochtend na de tweede jaarlijkse driebandenwedstrijd tegen en bij Philips even in het dagblad zien wat er over geschreven werd. Helaas, ook niets op de site van het weekblad. De teleurstelling was groot. Gelukkig was er een ruime overwinning van BC DC Drachten, waardoor de teleurstelling snel plaats maakte voor trots en een tevreden gevoel.

 

Het was weer perfect geregeld door Jan Prakken, die wegens een voetblessure rust moest nemen en derhalve niet aanwezig was. Zijn taak, het invoeren van de wedstrijd gegevens, werd vlekkeloos overgenomen door voorzitter Jippe van de Galiën. ‘Ik kom vanavond niet in het verhaal voor’, zei hij na afloop. Jippe plaatste deze opmerking omdat hij zelf niet deelnam aan het spel. Daarom deze loftuiting. Verder regelde Jippe het weer zoals we gewend zijn. En dan niet alleen het wedstrijdgedeelte maar ook, en vooral, de catering. Niemand hoefde iets tekort te komen. Waarvoor hulde.

 

Fijn was dat Sipke Lindeboom na zijn, niet ongevaarlijke operatie, er niet onverdienstelijk weer bij was. Het is altijd even wennen aan de anders lopende biljarts bij Philips, maar de pure klasse van de Drachten biljarters gaf de doorslag voor de royale 28 – 44 zege. Lastig was het meedoen bij Philips van BC DC Drachten erelid Romke Overzet. Romke was de luis in de pels voor de gasten. Hij wist als enige Philipsman vier keer een Drachten biljarter te kloppen.

 

Iedereen speelde zes partijen. Voor Drachten wist Henk de Vries vijf keer te winnen. Henk de Groot en Martin Liefrink boekten vier zeges, terwijl Eppie Betten, Sipke Lindeboom en Sijtze van der Molen elk drie keer wonnen.

Na afloop was iedereen het er over eens dat de uitwisselingen met Philips tot de hoogtepunten gerekend kunnen worden van het biljartseizoen. Voorzitter Jippe van der Galiën zei het niet met zoveel woorden, maar met een ‘tot ziens in het volgende seizoen’ onderstreepte hij dezelfde Philipsgedachte.

Het uitslagformulier:
eendaagsePhilipsdriebanden-1.jpg

9 november 2017

Ruime zege van driebanders op Philips: 46-26

 

De eerste van de twee jaarlijkse ontmoetingen met Philips was voor de driebanders van BC DC Drachten een thuiswedstrijd in de biljartzaal van Philips. En dat niet alleen, wedstrijdleider Jan Prakken van Philips tekende eveneens voor de organisatie en het verwerken van de uitslagen. Mede daardoor verliep het geheel vlekkeloos. Waarvoor dank.

 

Het was even wennen voor de spelers van BC Drachten aan de anders lopende biljarts. De patronen bleven echter hetzelfde, waardoor door meerdere Drachten spelers prima resultaten werden geboekt. Zo maakten Martin Liefrink en Sipke Lindeboom in acht beurten figuranten van hun tegenstanders Sjoerd de Graaf en Henk Heuvelink. Sipke Lindeboom en Martin Liefrink deden het nog eens dik over door in vijf beurten Henk Heuvelink en Romke Overzet te kloppen. Romke Overzet haalde zijn gram door Martin Liefrink in zes beurten af te troeven. Hij stak het niet onder stoelen of banken! Ook Okke Booij deed een duit in het zakje met een overwinning in negen beurten op Doede van der Wal.

 

Als gastheer hoor je goed voor de inwendige mens te zorgen. Die taak had Okke Booij op zich genomen. Tijdens één van de pauzes presenteerde hij diverse hartige hapjes op een voor Okke eigen manier. Hij zette de deelnemers op rantsoen. ‘Want,’ zo verklaarde hij, ‘wanneer er een schaal met hapjes wordt neergezet, dan graaien degenen die niet aan het biljarten zijn de schaal leeg. De biljartende collega’s kunnen er dan naar fluiten. Dat moet maar eens afgelopen zijn’. Okke vond de oplossing. Samen met zijn Annemarie stak hij diverse hartige artikelen afwisselend met iets zuurs aan een prikker van zo’n 20 cm. Deze voorzagen ze van de namen van de deelnemers en werden alzo overhandigd. Iedereen kreeg hetzelfde en genoeg. Een prachtige vondst, die voorkwam dat niet iedereen toegang kreeg tot de maagversterkingen. Het werd zeer gewaardeerd.

 

Het droeg ook bij aan de gezellige uitwisseling die, in het hol van de leeuw, met 46-26 werd gewonnen door de thuisclub. Het was allemaal gemoedelijk, gepaard gaand met weinig rumoer. Er heerste een heerlijk biljartsfeertje.