Uitwisselingen Driebanden 2019-2020

7 november 2019

Driebandenwinst op Philips: 42-30

 

De uitwisselingen met Philips zijn altijd weer evenementen waar naar uit gekeken wordt. Dit keer was dit niet anders. Of toch wel, want de biljarts in de biljartzaal bij Philips waren voorzien van nieuwe lakens en banden. Het maakte extra nieuwsgierig. Na de eerste kennismaking werden er goedkeurende woorden gebezigd. De log lopende biljarts zijn nog niet snel, maar de banden doen hun werk voortreffelijk. Een enorme verbetering.

 

Dan de wedstrijd. Al snel bleek dat de driebandenspelers van BC DC Drachten zich prima thuis voelden. Ze namen meteen een flinke voorsprong. Wat later in de wedstrijd kwamen de Philipsmannen keurig terug. Het was zichtbaar dat een aantal spelers het driebandenspel redelijk onder de knie krijgen. De zege van de gasten kwam echter niet meer in gevaar.

 

Voor Drachten was Henk de Vries de grote man met vijf van de zes winstpartijen en een moyenne van 0.381. Eppie Betten (0.278) en Sijtze v.d. Molen (0.398) volgden met vier overwinningen en Henk de Groot (0.35) met drie zeges en een remise. Martin Liefrink (0.317) had geen goede dag, hij bleef steken op twee keer winst en een remise. Voor Sipke Lindeboom (0.221) was het een mislukte wedstrijd met twee zeges.

 

Jan Prakken (0.364) was het meest succesvol voor Philips met vier overwinningen en een remise. Brouwer (0.257) zegevierde vier keer, Romke Overzet (0.213) en Van de Wal (0.154) twee keer, Jan v.d. Ploeg (413) won één keer en moest een remise toestaan. Henk Heuvelink (0.167) zegevierde één keer.

 

De kortste partij kwam op naam van Jan v.d. Ploeg in drie beurten. Sijtze v.d. Molen werd geslachtofferd. Henk de Groot nam het op voor zijn teamgenoot door in acht beurten revanche te nemen op v.d. Ploeg. Sijtze v.d Molen herstelde zich prima door V.d. Wal in tien beurten te kloppen. Jan Prakken vernederde Martin Liefrink in vijf beurten. Overigens duurden een aantal partijen het maximum aantal beurten van twintig. Waardoor de wedstrijd redelijk laat eindigde. Het was niet zo erg, want het is altijd goed toeven bij  Philips.

 

De gedetailleerde uitslag:

uitwisselingdrachten-Philips-1.jpg