Eendaags wedstrijd bandstoten 2018


 

3 april 2018

Albert Hoekstra clubkampioen bandstoten

 

Voor het jaarlijkse eendaags clubkampioenschap bandstoten meldden zich 24 deelnemers. Het duurde dan ook even voordat de kampioen bekend kon worden gemaakt. Na de voorronden, waarin ieder drie partijen van twee sets van tien caramboles speelden vielen acht deelnemers af. De laatste zestien moesten via het knock-out systeem uitmaken wie de sterksten waren.

 

Het was zichtbaar even wennen voor de biljarters op de dinsdag direct na de paasdagen. Ze keken in het begin in het rond alsof ze voor het eerst de biljartzaal betraden. Na de rust van de paasdagen was het even vreemd om weer tussen een flink aantal mensen te vertoeven. Ze hadden elkaar veel te vertellen leek het, want het was rumoerig. Er moest weer een aantal keer gemaand worden tot rust. Het zette weinig zoden aan de dijk. Jammer. Met iets meer zelf discipline zou het niet nodig moeten zijn om rust te vragen.

 

Na de eerste knock-out ronde bleven acht titelkandidaten over. Martin Liefrink, Frans Paludanus, Henk de Groot, Joop Wolters, Wim Bleize, Willem Tjeerdsma, Rindert Posthumus en Geert Posthuma moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. In de strijd om de halve finale moesten Eppie Betten, Jan Bos, Jaap Knol en Marten Dam zich gewonnen geven.

Vervolgens kwam het spel op de wagen.

Het werden spannende partijen op een hoog niveau. Gerard Beerling wist Peter Hoekstra te kloppen en Albert Hoekstra was te sterk voor Sijtze van der Molen.

In de strijd om de derde en vierde plaats moest Sijtze van der Molen in drie sets buigen voor Peter Hoekstra.

De finale tussen Gerard Beerling en Albert Hoekstra was ongemeen spannend. De kemphanen gaven elkaar weinig toe. Helaas voor Gerard Beerling besliste Albert Hoekstra de strijd door met een paar hoge series het kampioenschap voor zich op te eisen.

 

Uitslag:

1  Albert Hoekstra

2  Gerard Beeerling

3  Peter Hoekstra

4  Sijtze van der Molen

AlbertHoekstrainactie1.jpg   Albert Hoekstra, winnaar van het clubkampioenschap bandstoten

winnaarsbandstoten.jpg

Van lnr: Gerard Beerling (2), Sijtze van der Molen(4), Peter Hoekstra (3) en Albert Hoekstra voor de wisselbeker.

 

Het uitslagenformulier:

bandstoteneendaagsewedstrijd3april2018.png