Eendaags wedstrijd driebanden

16 oktober 2018

Jan Hovenga clubkampioen driebanden

 

Er kwamen 21 leden af op het jaarlijkse clubkampioenschap driebanden. Er werd gespeeld om twee setjes van vijf caramboles. Na drie voorronden gingen de zestien hoogst geklasseerden naar de knock-out ronden. Al in de voorronden was er veel strijd, dat zette zich voort in de knock-out ronden. In die eerste ronde moest een aantal favorieten zich gewonnen geven. Al ging dat niet op slag en stoot. Zo had Gerard Beerling drie sets nodig in zijn strijd tegen Joop Wolters, evenals Gerard Baars tegen Romke Overzet.

 

Ook in de tweede knock-out ronde waren er partijen bij om te watertanden. Echt bizar was het treffen tussen Henk de Vries en Sijtze van der Molen. Toen na drie sets er geen beslissing was gevallen, moest een trekstoot het verschil in het voordeel van Henk de Vries maken.

 

Voor de laatste acht plaatsten zich: Henk de Vries, Jaap Knol, Albert Hoekstra, Jan Hovenga, Frans Paludanus, Gerard Baars, Gerard Beerling en Henk de Groot.

In die halve finale werden zinderende partijen gespeeld. Henk de Groot maakte het Albert Hoekstra knap lastig. Ook hier moest een derde set de beslissing brengen. Die eindigde met 5-4 in het voordeel van Albert Hoekstra.

Naast Albert Hoekstra plaatsen zich voor de halve finale: Jaap Knol, Jan Hovenga en Henk de Vries. De laatste twee plaatsen zich voor de finale, terwijl Jaap Knol en Albert Hoekstra naar de troostfinale werden verwezen. Jaap Knol moest het onderspit delven, terwijl Jan Hovenga Henk de Vries verwees naar de tweede plaats. Hierdoor mag Jan Hovenga zich een jaar lang clubkampioen driebanden van BC DC Drachten noemen.

 

Aan het eind van het toernooi waren de mannen zichtbaar vermoeid, ook al was de prijsuitreiking reeds rond de klok van vier uur. Het toernooi stond onder de voortreffelijke leiding van Dirk Hettema. Hij had alles tot in de perfectie geregeld, waardoor het een vlot en zeer goed toernooi is geworden.

driebandenfoto16oktober2018.jpg

Uitslag:

  1. en clubkampioen Jan Hovenga
  2. Henk de Vries
  3. Albert Hoekstra
  4. Jaap Knol

Het uitslagenformulier:

driebandenclubkampioenschap2018-2019.png