20 Beurten 2018-2019


9 oktober 2018

Jaap Wieringa wint bandstoot toernooi, Romke Overzet hoogste serie.

 

Een niet meer in ons midden zijnd lid zei eens: ‘Het bandstoten is een onderschatte spelsoort’. Het bleek ook weer op 9 oktober, nadat de 20 deelnemers van het 20-beurten bandstoottoernooi vijf partijen hadden gespeeld en de eindstand was opgemaakt. Elf spelers bleven onder hun eigen moyenne en echte uitschieters waren er niet. Of toch. Die kwam op naam van good old Romke Overzet met een hoogste serie van acht caramboles, terwijl hij 13 caramboles in 20-beurten moet maken. Daarmee kwam hij op een percentage van 62.444, waarmee hij iedereen ruimschoots achter zich liet.

Het was het minimum aantal van 20 deelnemers dat aan het vertrek stond van het 20-beurten toernooi. Wedstrijdleider Okke Booij gaf aan dat met minder deelnemers de toernooien niet meer door zullen gaan. ‘En’, voegde hij er aan toe, ‘we gaan ook niet meer leden bellen of ze alsjeblieft mee willen doen. Geen twintig deelnemers, dan volgt afgelasting’.

20beurtenbandstoten9oktober2018okkebooij.jpg

Okke Booij tijdens de prijsuitreiking


De twintig deelnemers waren, zoals gewoonlijk, onderverdeeld in vier groepjes van vijf met ieder een eigen wedstrijdschema, inclusief arbitrage. Dit geeft niet alleen rust in de zaal, maar garandeert eveneens een vlot verloop. Om ruim vier uur konden de vleesprijzen overhandigd worden aan de zeven deelnemers die het beste hadden gescoord. Leuk was dat zich enkele spelers hadden aangemeld die niet tot de regelmatige deelnemers aan dergelijke toernooien behoren. Ze hebben er geen spijt van gehad. Want ondanks de minder in het oog springen prestaties was de sfeer prima. Vermeld moet ook worden dat Klaas v.d. Veen de hele dag had opgeofferd om de uitslagen te verwerken in de computer. Hulde voor die man.

20beurtenbandstoten9oktober2018winnaars.jpg

De winnaars met v.l.n.r.: Marten Dam (4), Jan Hovenga (3), Kees Kooijman ( winnaar tombola prijs), Sipke Zuidema (6), Dick v.d. Molen (4), Jaap Knol (7), Romke Overzet (2 + hoogste serie) en Jaap Wieringa (kampioen)


Het uitslagenformulier:

20beurtenbandstoten9oktober2018.jpg